Netfever.dk

Hvad er webhosting?

Webhosting betyder at en hostingudbyder tildeler plads på en webserver til et websted til at gemme filer, hoster de et websted. Webhosting gør de filer, der udgør et websted (kode, billeder osv.), tilgængelige for visning online. Hvert websted også kaldet hjemmeside, du nogensinde har besøgt, er hostet på en server.

Webhosting udbydere

Mængden af ​​plads, der er allokeret på en server til et websted, afhænger af typen af ​​hosting. De vigtigste typer af webhosting er delt, dedikeret, VPS og forhandler. De adskiller sig efter den type teknologi, der bruges til serveren, det leverede ledelsesniveau og de ekstra tjenester, der tilbydes på serveren.

webhostingKort sagt er webhosting en tjeneste som du lejer eller køber plads til at placere en hjemmesides filer eller koder på nettet. Hjemmesideindhold såsom HTML, CSS og billeder skal placeres på en server for at kunne ses online.

Hvad er en server helt præcist? En server er en computer, der forbinder andre webbrugere til din hjemmeside fra hvor som helst i verden. Som navnet antyder, har udbydere af webhosting-tjenester servere, tilslutningsmuligheder og tilknyttede tjenester til at være vært for dit websted. Ved at tilbyde en række forskellige hostingplaner dækker de spektret af hostingbehov, fra små blogs og store organisationer.

Hvis du planlægger at lave en hjemmeside, er pålidelig webhosting afgørende. Der er bogstaveligt talt hundredvis af webhosts tilgængelige i dag. De tilbyder tusindvis af varianter af webhostingtjenester. Webhosting planer spænder fra gratis med begrænsede muligheder til dyre webhostingtjenester, der er specialiseret til erhvervslivet. Den løsning, du vælger, afhænger primært af, hvordan du planlægger at bruge din hjemmeside, og hvor meget du har budgetteret med til hosting.

At vælge den rigtige hostingplan vil betyde, at du har adgang til den rigtige allokering af ressourcer for at holde din hjemmeside indlæst hurtigt og pålideligt for dine besøgende. Tænk på, hvor mange virksomheder i disse dage primært opererer online. Deres salg kommer fra deres hjemmeside. Hvis nogen lander på et websted, og der er et problem at indlæse din side, vil potentielle kunder mistes. De hopper af dit websted i jagten på en, der fungerer korrekt og kan levere det, de leder efter uden problemer.

Hvordan fungerer webhosting?

Webhosting virker sådan at når hjemmesidens filer, der udgør et websted, uploades fra en lokal computer til en webserver. Serverens ressourcer (RAM, harddiskplads og båndbredde) allokeres til de websteder, der bruger den. Læs mere om webdesign her.

Opdelingen af ​​serverressourcer varierer afhængigt af den valgte type hostingplan. For at vælge den passende hostingplan skal du først skelne mellem de tilgængelige planer. Dette behøver ikke at være kompliceret. For de ikke-tekniske læsere, lad os bruge en simpel analogi: At vælge webhotel svarer til at søge efter kontorlokaler.

Hvordan beslutter du, hvilken type kontorlokale der passer til dine behov? Er en arbejdsstation i et åbent kontormiljø nok, eller det næstbedste. Har du intentioner om at udvide hurtigt eller forventer du, at der kommer og går mange mennesker? Kunne du tænke dig at leje en hel bygning eller ville du gerne bygge din egen plads?

Bortset fra den kontorindretning, du bruger, er der andre overvejelser. Hvor lette rummene er at få adgang til, hvilke funktioner de tilbyder (ekstraudstyr som whiteboard, højhastighedsinternet og andre faciliteter), og hvor er de placeret og hvad er de samlede omkostninger. Disse overvejelser vil afgøre dine behov og hjælpe med at afgøre, hvilken type kontor der er den rigtige for dig. Lad os sammenligne denne udvælgelsesproces med at beslutte, hvilken webhosting der passer til dit behov.

Delt hosting / Shared hosting svarer til at leje en arbejdsstation i et travlt, støjende, åbent kontor. Du har alle de moderne bekvemmeligheder: et skrivebord, internetforbindelse og noget stationært, og du deler pladsen med andre kolleger, herunder køkkenet, printeren og toilettet. Du kan ikke lave nogen fornyelse af rummet, såsom at installere whiteboards osv. Dette er en populær mulighed for at lancere små websteder og ikke egnet til kommercielle projekter i stor skala.

En virtuel privat server (VPS) er et godt skridt op fra delt hosting. Mellemstore virksomheder vil drage fordel af at leje et kontor i en erhvervspark. Med en VPS er brugerne isoleret fra hinanden. Du har naboer, men du er mindre afhængig af dem, og du kan udføre enhver makeover (tilpasning), som du vil, og organisere din arbejdsstation på egen hånd.

At en hel kontorbygning kan sammenlignes med hosting på en dedikeret server. Det er en dyrere mulighed og bedst for websteder, der værdsætter pålidelighed og høj ydeevne. Da du styrer hele rummet, har du mere indflydelse på konfigurationer og masser af plads, men det er ikke værd at investere i, hvis du ikke vil bruge den medfølgende plads.

Vi vil vise hver type hosting mere detaljeret senere i artiklen.

Webhosting og domænehosting

Når du har købt et domænenavn, skal filerne, der indeholder dit websteds indhold (HTML, CSS, billeder, databaser osv.) gemmes sammen på et sted, der er forbundet til internettet – en webserver. Når først webstedets filer er uploadet til et hostingfirmas webserver, er værten derefter ansvarlig for at levere filerne til brugerne.

Vi har nævnt, at hosting gør websteder tilgængelige for folk at besøge gennem deres webbrowser, men hvordan fungerer det præcist? Domænenavnesystemet (DNS) sørger for, at webstedsbrowseren forbinder til den rigtige computer (server), der gemmer dine webstedsfiler.

Med andre ord: Når nogen indtaster din webadresse i deres browsere, opretter deres computer forbindelse via internettet til den webserver, der indeholder dine webstedsfiler. Den lokaliserer dit domænes IP-adresse (hvor den er gemt på domænenavnesystemet) og leder brugerne til den rigtige hjemmeside. Deres browser vil derefter vise din hjemmeside information (alle de data, der gør dine sider), så de kan gennemse dine websider når som helst.

Sådan vælger du webhosting

Dit valg af en passende og pålidelig udbyder af webhosting er et vigtigt skridt for dig til at komme online. Især hvis du lancerer en virksomhedshjemmeside. Webhosting gør ikke kun dit websted tilgængeligt for andre, men de tilbyder også tjenester relateret til styring af disse servere og dets software, support, båndbredde, hastighed og så videre.

Hvorfor betale for webhosting?

Oppetid (pålidelighed)

Pålidelighed er ekstremt vigtig for både gratis og betalte tjenester, men du skal kun forvente nogen reel pålidelighed med en betalt hostingplan. Det er sandsynligt, at du vil have din hjemmeside til at fungere 24/7, og det får du kun fra en webhost med pålidelige servere og stabile netværksforbindelser. Før du beslutter dig for en vært, skal du tjekke dens oppetidshistorik. Du kan læse anmeldelser og tjekke deres annoncerede oppetidsgarantier.

Et websted, der er svært at nå eller ofte nede, mister besøgende, kunder og kan ramme omsætningen hårdt. Hvis nogen finder dit websted og prøver at få adgang til det kun for at opdage, at det ikke er tilgængeligt, vil de ikke tøve med at gå til en konkurrents websted. Langsom adgang er også meget frustrerende for dedikerede besøgende (og også for dig, når du uploader nyt indhold).

Trafik/båndbredde

Læs og forstå eventuelle begrænsninger på den båndbredde, du bruger, og vælg en passende plan. Hvis dit websted skal inkorporere video, lyd eller andre elementer, der kræver et højere niveau af båndbredde, vil du have en plan, der matcher dine behov.

PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP osv.

Hvis du skal installere PHP eller Perl – sørg for at du kan gøre dette uden at have brug for din værts godkendelse. Hvis ikke, bliver du nødt til at vente på deres mening, før du kan implementere en funktion på dit websted.

Hvis du antager, at du vil gøre ting som at tilpasse dine fejlsider (meddelelserne, der vises, når besøgende lander på en uddød side på dit websted), beskytte dit websted mod båndbredde-tyveri og hotlinking osv. og for at beskytte dine mapper med adgangskode, skal du bruge evnen til at oprette eller ændre “.htaccess”-filer.

SSH-adgang er nyttig til at vedligeholde databaser såsom MySQL, og når du vil køre en blog eller et indholdsstyringssystem.

FTP er en populær metode til at overføre websider og andre filer fra en lokal computer til en webhost-computer (servere), så den kan ses af alle i hele verden. Nogle værter tillader kun dig ikke at designe og uploade dine egne sider. I stedet beder de om, at dine sider bliver designet og uploadet ved hjælp af deres online site builder. Medmindre du er en absolut nybegynder og planlægger et ret trivielt websted, så sørg for at du har FTP-adgang eller mulighed for at uploade dine sider via e-mail eller browser i det mindste.

Webhosting Kontrolpanel

Formålet med et kontrolpanel er at give dig mulighed for selv at administrere forskellige aspekter af din hjemmesides hostingkonto. Du bør forvente et kontrolpanel fra en kommerciel vært, så du kan udføre daglige vedligeholdelsesopgaver uden at skulle vente på teknisk support for at foretage enkle ændringer. Et ‘cPanel’ giver et simpelt dashboard til at administrere e-mail-adresser, kontoadgangskoder og grundlæggende serverkonfigurationer. Det kan være tidskrævende at gå gennem en teknisk supportoperatør eller være forpligtet til at betale et ekstra gebyr, hver gang du vil udføre simple admin-opgaver.

Hosting af flere domæner

Det er almindeligt at eje mere end ét domæne, de er billige i disse dage, og det er svært at modstå at eje nogle få. I dette tilfælde skal du rumme ekstra domæner med ekstra hostingplads. For at forenkle hostingsprocessen er det muligt at hoste mere end ét domæne fra en enkelt konto. Hvert særskilt websted, der hostes på den samme konto, kaldes et tilføjelsesdomæne. De fleste delte hostingudbydere tillader tilføjelsesdomæner. Det er tilrådeligt at tjekke på forhånd, hvordan de opkræver for det.

Webhosting priser

Med webhosting som med alting får du ofte, hvad du betaler for. Hvis du har en grundlæggende hjemmeside, der ikke forventer en stor mængde trafik, skal du forvente at betale mellem 120 kr. og 800 kr. om året for delt hosting. Hostingplaner med højere kapacitet kan starte ved 800 kr. og gå op derfra.

De fleste kommercielle værter tilbyder fleksibiliteten til at vælge, hvordan du vil betale med månedlige og årlige betalingsplaner. Sidstnævnte giver dig en billigere pris. Når du er forvisset om, at de tilbyder en pålidelig service, kan du skifte til de billigere årlige betalinger eller skifte værter hurtigt, hvis de ikke lever op til dine forventninger.

Lad os endelig diskutere fornyelser. Hvis du er tilfreds med prisen på en pakke, skal du tjekke prisen for fornyelser. Det er en norm i branchen at tilbyde lave tilmeldingspriser, men opkræve meget højere beløb ved fornyelser. Medmindre du er ok med at skifte mellem værter hvert par år, er fornyelsespriser uundgåelige.

E-mail hosting

Hvis du vil være vært for e-mail-konti ved siden af ​​dit websted, skal du kontrollere, at din vært giver dig mulighed for at opsætte de e-mail-adresser, du ønsker på dit domæne – før tilmelding. Det ser lidt lurvet ud at have en tilfældig e-mailadresse, der ikke er knyttet til dit domæne: Hvor meget mere professionelt lyder info@ditdomæne.dk over info.ditdomæne@gmail.com?

I tilfælde af, at der leveres e-mails, er det ikke en big deal. Der er andre måder at få fingrene i en e-mail-konto på dit eget domænenavn.

Teknisk support

Ting kan gå galt på de mest ubelejlige tidspunkter, så det er bedst at kontrollere, at din vært har 24/7/365 professionel support. Du vil have, at nogen der kaster dig en livline, når du trykker på S.O.S-knappen og ved, at den person, der plukker i den anden ende, er teknisk udstyret med viden til at hjælpe dig der og da. For at få en fornemmelse af dette, læs online anmeldelser med beretninger om rigtige kundeoplevelser.

Der vil være tidspunkter, hvor du har en forespørgsel, der ikke haster. Du vil måske løse det på din egen tid, mens du får bedre styr på dine serverindstillinger. Har værten en vidensbase eller ofte stillede spørgsmål at gennemse for at hjælpe med at fremme din forståelse? Uanset om du foretrækker at chatte over telefonen eller hellere har omfattende dokumentation ved hånden for selv at løse problemer – tjek, at de er tilgængelige.

Webhosting typer

Efterhånden som teknologien er skredet frem, er forskellige typer webhosting blevet introduceret for at imødekomme hjemmesiders og kunders forskellige behov bedst muligt. Disse omfatter:

– Delt webhosting

– Dedikeret hosting

– VPS hosting

– Sky

– Forhandler

Lad os se nærmere på de mest populære webhostingtjenester.

Delt eller Shared webhosting

Delt hosting er, når en hjemmeside hostes på samme server som mange andre hjemmesider. De fleste webhostingfirmaer leverer delt hosting. Det er billigt og nemt at konfigurere, hvilket gør det velegnet til nye websteder, som ikke forventer meget trafik på kort sigt. Det er bedst egnet til personlige websteder såvel som dem, der tilhører små og mellemstore virksomheder.

Enhver seriøs omkring digital markedsføring eller at drive en online virksomhed bør omhyggeligt gennemgå deres delte hostingmuligheder og sikre sig, at din udbyder kan tilbyde tjenester såsom Namecheaps Business SSD-hosting, som er designet specifikt til e-handelswebsteder. Delt hosting er heller ikke egnet til store websteder med masser af trafik. Disse websteder har brug for en dedikeret server til at rumme en passende mængde ressourcer for at garantere en anstændig webstedsydelse.

VPS hosting

Virtuelle private servere (VPS), også kendt som virtuel dedikeret server (VDS), er, når en virtuel server vises for hver klient som en dedikeret server, selvom den faktisk betjener flere websteder. Af denne grund anses VPS stil hosting for at være et springbræt mellem delt hosting og at få din egen dedikerede maskine. Den største forskel mellem delt hosting og VPS er, at klienter har fuld adgang til at konfigurere VPS, som er meget tættere på dedikeret hosting.

VPS bruges ofte af mindre websteder og organisationer, der ønsker fleksibiliteten ved at have en dedikeret server, uden de høje omkostninger, der er forbundet med det.

Dedikeret hosting

Dedikeret hosting (nogle gange omtalt som managed hosting eller en dedikeret server) giver hele servere til leje. Denne type hosting er forholdsvis dyr, når den placeres side om side med delte hostingplaner; af denne grund bruges det kun, når et websted har meget trafik, eller når der kræves mere serverkontrol.

Der er mere til dedikeret hosting end at levere et enkelt websted med hele serverudstyret placeret i et datacenter. Det giver mulighed for større selvbetjeningsserveradministrationsfaciliteter. Dette betragtes som et mere fleksibelt arrangement, fordi det giver total kontrol over serveren, dens software og sikkerhedssystemer. Samtidig skal du dog have den tekniske ekspertise klar til selv at styre platformen.

Cloud Hosting

Cloud-hosting er den seneste hosting-type, der kommer på markedet, og den er blevet ekstremt populær i de senere år. Denne type hosting fungerer på tværs af mange indbyrdes forbundne webservere, der leverer en overkommelig, skalerbar og pålidelig webinfrastruktur. Cloud-hostingplaner tilbyder typisk umålt, pålidelig båndbredde og en uendelig mængde diskplads til ubegrænsede domæner, hvilket forklarer, hvorfor så mange store virksomheder henvender sig til skyen. Det er en effektiv metode til at drive et websted med ressourcekrævende applikationer eller et stort antal indholdsaktiver såsom billeder, men det kan have en meget højere pris.

Forhandler hosting

Forhandlerhosting er en form for webhosting, hvor kontoejeren kan bruge sin tildelte harddiskplads og båndbredde til at hoste et websted på vegne af tredjeparter. Den oprindelige hostingkontoejer er ‘forhandleren’ i dette tilfælde. Forhandlerhosting er fordelagtigt, når mængden af ​​købt plads ikke er påkrævet, og nogle af de tildelte ressourcer kan deles med en anden part. Deling af diskplads, båndbredde, CPU osv., mens du får en tilbagevendende indtægtskilde.

Hostingudbydere tilbyder specifikke forhandler-hosting-planer for at imødekomme iværksættere, der er interesseret i denne forretningspraksis. At købe en forhandler-hostingplan er også nyttig for alle med flere domæner. Du kan designe dine egne hostingpakker til dine websteder eller klienter giver de ressourcer, der er allokeret til forhandlerens hostingkonto.